100% vegansk – en kæmpe selvfølge for os

Find os på Frederiks Allé 96 i hjertet af Århus

Om Melone

Vi, der står bag Melone, hedder Maryam og Farokh. Vi er begge passionerede for at lave nærende og lækker plantebaseret mad.

Vi ser madlavning som kreativ udfoldelse, og filosofien er, at det kræver kærlighed og opmærksomhed at skabe et godt måltid mad. Faktisk vil vi gå så langt som til at sige, at den gode energi, vi lægger i at lave maden, både kan mærkes og smages af Melones gæster.

Stemningen i cafeen er rigtig vigtig for os, og glæden og varmen er helt central. Vi møder rigtig mange mennesker og sætter stor pris på dagligt at se så mange forskellige ansigter og tale med så mange forskellige personer i cafeen.

Vi driver Melone, fordi det giver os følelsen af at arbejde med noget, der er meningsfuldt i det større perspektiv. Ønsket er at være med til at gøre noget godt i verden, der gør en forskel for både dyr og klima.

Mange af vores gæster har samme ønske.

Foruden min passion for madlavning har jeg, Maryam, også en stor interesse for kunst. Med stor inspiration fra min far, der var kunstner, har jeg tegnet og malet, siden jeg kan huske.

Jeg laver kunst inden for mange forskellige stilarter – nogle gange bliver jeg inspireret af ansigter, og jeg kombinerer ofte træk fra mennesker og dyr i mine værker.

Når du kommer ind på Melone, vil du kunne se en række af mine billeder på væggen. Ikke mindst vil du finde de veganske budskaber ”Leave my tits alone” og ”Be kind to every kind”, som jeg har tegnet og skrevet på vegne af koen og alle de andre dyr.

Hvis du har lyst til at se mere til min kunst, er du velkommen til at følge mig på Instagram.